Onverwachte visite? Geen nood, deze koekjes zijn zo gemaakt en natuurlijk overheerlijk. En met chocolade zit je toch nooit verkeerd?!
- 125 gram boter (op kamertemperatuur)
- 125 gram in stukjes gehakte pure chocolade
- 1 ei (op kamertemperatuur)
- 165 gram bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 75 gram basterdsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- een zakje vanillesuiker
Meng de bloem en het bakpoeder.
Mix met een mixer in een andere kom de kristalsuiker, de basterdsuiker en de boter.
Voeg het ei, het zout en de vanillesuiker toe en mix opnieuw.
Schep het bloemmengsel door het botermengsel met een spatel.
Schep daarna ook de chocolade er doorheen.
Verwarm de oven op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Met behulp van twee lepels leg je kleine hoopjes deeg met zeker 3 cm afstand tussen elkaar erop. Bak de koekjes 15 tot 20 minuten (dit hangt van de grootte af) en laat ze daarna zeker 10 minuten afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten