Als je mijn vakantie in foto's hebt gelezen dan weet je dat ik dol ben op de chocolate chip cookies van de Albert Heijn. Vorige week maakte ik chocolate chip cookies, maar dan de normale versie. Deze week laat ik je zien hoe je die van Albert Heijn zelf kan maken!
Ingrediƫnten:
- 125 gram boter (op kamertemperatuur)
- 170 gram bloem
- 40 gram cacao poeder
- een zakje vanillesuiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 ei (op kamertemperatuur)
- 75 gram kristalsuiker
- 75 gram basterdsuiker
- 1 eetlepel melk
- 125 gram in stukjes gehakte witte chocolade
Mix de boter en alle suiker met een mixer.
Voeg het ei en de melk toe en mix opnieuw.
Voeg het zout, de vanillesuiker en het bakpoeder toe en mix opnieuw.
Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en meng met een spatel.
Voeg de witte chocolade toe en meng met de spatel.
Leg met behulp van twee lepels kleine bolletjes deeg op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg dat ze ver genoeg uit elkaar liggen.
Verwarm de oven op 180 graden en zet de koekjes er voor ongeveer 15-17 minuten in. Dit hangt van de grootte van de koekjes af.
Deze koekjes zijn een heerlijke reden om al je vrienden eens uit te nodigen voor een High tea. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten