zaterdag 21 december 2013

Recept: Appel-kaneel muffins


Een simpel (kerstdiner) toetje, voorgerecht, tussendoortje, alvast voor oud en nieuw of gewoon omdat het kan. Deze appel-kaneel muffins zijn zo gemaakt en smaken heerlijk.


Benodigdheden:
- twee mengkommen
- twee appels

Droge ingrediënten:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- een theelepel bakpoeder
- twee theelepels kaneel
- 100 gram basterdsuiker

Natte ingrediënten:
- twee eieren
- 8 eetlepels melk
- 4 eetlepels zonnebloemolie




Meng de natte ingrediënten in de ene kom en de droge in de andere kom.



Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet daar de natte in.
Meng daarna, niet mixen, alles door elkaar. Het zou er dan ongeveer zo uit moeten zien. Als er nog klontjes in zitten is dat niet erg dat verdwijnt later.



Als je de appels gewassen, geschild en gesneden hebt meng je ze met de rest van het beslag.



Verwarm de oven op 175 graden en zet de muffins er 25 minuten in.



En dan zijn ze klaar om geserveerd te worden. 
Je kan deze muffins natuurlijk ook koud eten, maar ik vind ze warm het allerlekkerst. Als ze al zijn afgekoeld stop ik ze 20 seconden op 1000 watt in de magnetron. Strooi er nog wat poedersuiker op om het af te maken en je wil nooit meer anders. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten