woensdag 11 december 2013

(Kerst) cadeau ideeën

Voor Sinterklaas maakt iedereen nog lijstjes, maar zo tegen kerst is ook de inspiratie van de cadeau ontvanger wel op. Dan komt het dus op jou aan. Hier een paar ideeën om je op weg te helpen.


Laten we maar meteen met de moeilijkste tak van de familie beginnen. Dan hebben we die ook weer gehad. Volwassen mannen: je vader, opa of oom. Hier de tips. 

1. Een zakagenda of portefeuille.
Veel mannen dragen nooit een tas bij zich en proppen alles in hun jas- en broekzakken. Hoe handig is dan een een van deze twee cadeaus. Een kleine agenda te koop bij kantoorboekhandels en ook een portefeuille vind je tegenwoordig overal. Niet te duur, maar toch heel bruikbaar. 

2. Een boek over de oorlog of geschiedenis.
Score! Met geschiedenis zit je op de een of andere manier ook altijd goed. Het hoeft natuurlijk niet een boek te zijn. Kleine tijdschriftjes of misschien zelfs nog een documentaire zijn natuurlijk ontzettend interessant.

3. T-shirts, sokken of zakdoeken.
Mannen houden er niet van om te shoppen voor kleding. Maar houden wel van nuttige cadeau's en wat is er nou nuttiger dan vervanging zoeken voor alle ,door de wasmachine opgegeten, sokken en zakdoeken?!

De volgende categorie bevat oma's, moeders en tantes. Niet een heel moeilijke, maar als je het lastig vind hier toch nog drie tips.

1. Iets van de Lush of Bodyshop. 
Bij de Lush zou ik gaan voor de Honey I Washed The Kids zeep. Een zoete niet al te sterke geur. Bij de Bodyshop zijn nu ook veel geschenkset te vinden met drie mini bodybutters of andere kleinere verpakkingen. Ook ideaal om ze even te laten ontspannen tijdens of na het douchen.

2. Boeken van Paulien Cornelisse.
De boeken van Paulien Cornelisse zijn ook heel geschikt om cadeau te geven, makkelijk geschreven, leuke taal humor en niet al te dik. Ideaal voor de altijd bezige huisvrouw. Zie hier mijn review voor meer informatie.

3. Cozy socks.
Die arme vrouw rent de hele dag van hot naar her dus hoog tijd dat haar voeten ook een beetje rust krijgen. Cozy socks zijn het redmiddel. Deze sokken zijn zacht en houden de voeten heerlijk warm. Goedkoop te halen bij de Primark, Blokker, Xenos en nog veel meer winkels.

Dan nog de jongere kinderen: neefjes, zusjes, broertjes en nichtjes 

1. Essence geschenkset.
Bij de kruidvat is er nu een setje van vijf flesjes parfum te koop voor 9,99 euro. Een klein prijsje en de zoete geuren van essence lijken me heel geschikt voor de jongere meisjes.

2. Playboy geschenkset.
Je kleine broertje speelt misschien niet meer met Lego en Playmobil (als dat wel zo is zijn de mini-verpakkingen een ideaal cadeau). 
Hij voelt zich daar veel te groot voor. Laat hem zich nog mannelijker voelen me de geschenksets die Playboy tijdens de feestdagen uitbrengt. 

3. Andere kleinigheden.
Een klein knuffeltje, nepmobieltje of een tasje. Je maakt er een klein meisje heel gelukkig mee. Ook make-up of sieraden van de Intertoys zijn aan te raden. Leuk om mee te spelen en nog niet te serieus.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hadden. Ik deze lijst in ieder geval gebruiken als ik voor kerst ga shoppen.



2 opmerkingen: