zaterdag 23 november 2013

Recept: Kruidnoten

Sinterklaas is alweer in het land dus het is de hoogste tijd om pepernoten te kopen. Of wacht! Zelf maken is toch veel leuker?







Benodigdheden:
- 185 gram zelfrijzend bakmeel
- 85 gram (donkere) basterdsuiker
- 150 gram boter
- snufje zout
- 17 gram speculaas kruiden


 Overig:
- mengkom
- weegschaal
- snijplank
- mesje
- bakpapier
- plasticfolie
- een oven


 1. Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het snufje zout.



 2. Snij de boter in stukjes op de snijplank en voeg aan het mengsel toe.



 3. Meng alles met je vingertoppen tot een kruimelige massa.



4. Kneed het kruimelige mengsel tot een soepel deeg en vorm er een bal van.


 5. Dek de kom met de bal erin af met plasticfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.


6. Na 30 minuten haal je de kom uit de koelkast en bekleed je de bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van ongeveer 1 of 2 cm doorsnee en leg ze op de bakplaat iets van elkaar af.



7. Verwarm de oven voor op 150 graden en bak de kruidnootjes 20-25 minuten.




Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten