woensdag 5 maart 2014

Frozen (spoiler alert)

Ik wist niet of dit moment ooit nog zou komen, maar het is gebeurd hoor. Ik ben verliefd. En niet op een, maar op vijf levende wezens tegelijk. Hun namen? Sven, Olaf, Elsa, Kristof en Anna.


Jullie wisten al dat ik gek was op Disney films en Disney liedjes. En dus is de film Frozen de beste Disney film ever. Superveel liedjes, leuke grapjes en hij loopt natuurlijk net als alle andere Disney films goed af. Bekijk hieronder de trailer.

 


De film gaat over een stadje in zomer. Hiervoor is er al een hele geschiedenis over Anna en Elsa geweest. Elsa heeft magische krachten en kan ijs en sneeuw uit haar handen laten schieten. Ze heeft haar ouders om alles onder controle te houden. Totdat de ouders overlijden. En de ouders van Anna en Elsa zijn niet gewone mensen, maar de Koning en Koningin. Als Elsa de leeftijd heeft bereikt wordt zij gekroond tot koningin en alles lijkt goed te gaan. Totdat Anna en Elsa ruzie krijgen en Elsa haar krachten laat zien. Elsa vlucht weg en laat de stad in ijzige kou achter. Natuurlijk gaat Anna achter haar aan en met die reis gaat de film verder. 


Van de hele film is Olaf toch wel mijn favoriete karakter. Hij is ontzettend lief, behulpzaam en altijd in een goed humeur. En wie houd er nou niet van knuffelen met een sneeuwman?

De leukste scene, of eigenlijk het leukste liedje met Olaf.





Elsa is een beetje ijzig (Hahaha, snap je hem? Magische ijs krachten: Ijzig? Nee? Oke, laat maar.)  ze is in eerste instantie niet zo aardig, maar dat komt ook omdat ze heel wat te verbergen heeft en altijd bang is dat iemand iets merkt. Als ze haar krachten eenmaal onder controle heeft is ze eigenlijk heel lief.

Het liedje Let it go gezongen door Elsa (Idina Menzel) heeft trouwens ook een Oscar gewonnen voor beste en origineelste liedje.

 



Kristof lijkt eerst alleen een norse jongen te zijn met een vreemde rendier obsessie, maar als de tijd verstrijkt wordt hij steeds liever en zie je hem en Anna al als een koppel rondlopen. 

Anna is ook ontzettend lief, maar tegelijkertijd heel stoer. Ze neemt beslissingen uit het niets en staat haar mannetje.


 En Sven is gewoon het lieve en onhandige rendier van Kristof.

Deze film moet je zeker kijken (als je dat nog niet gedaan hebt). De liefde van Anna voor Elsa en de dus uiteindelijk hele sterke zussenband is heel bijzonder en het is gewoon een superleuke film!

Grappig feitje. Om de scene die je hieronder kan bekijken hebben mijn zusje en ik helemaal dubbel gelegen. Vooral om het "huhu" van de eigenaar van de winkel.


En dan als laatste nog even een filmpje wat ze als extra hebben gemaakt bij de film met in de hoofdrol Sven en Olaf.



1 opmerking:

  1. Frozen! Leuke post, ik ben echt helemaal gek op de liedjes van de film :-)

    BeantwoordenVerwijderen